info » onze dieren

onze dieren

de scharrelkippen van Zorgboerderij Riederwaarde

Wij hebben diverse grote raskippen, zoals Orpington en Brahma.

Voor de eitjes hebben we de lohman, witte leghorn en barnevelders.

Verder lopen er nog diverse middel- en krielkipjes.

 

 

Op een boerderij mogen de konijnen natuurlijk niet ontbreken.             Als knagers worden ze zeer gewaardeerd in het opruimen van allerlei natuurlijk afval. Dit is bij het grasmaaien, maar ook bij het verzorgen van de pluk- en kruidentuin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je nu dolgraag dieren verzorgd,.... maar een koe of paard is te groot, hebben we sinds kort een volière gebouwd, waarin Lennard zijn parkieten heeft vliegen. Wij mogen deze vogels dagelijks verzorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

soms gebeurd het dat we een kalfje opvangen voor een veehouder die het kalfje -na de geboorte- niet op de boerderij kan houden.  Soms halen we het kalfje binnen 24 uur bij ons op stal en brengen het dan met de fles groot.

 

Krijn het Belgische trekpaard. Is nog jong en moet nog veel (af)leren. Ooit willen we met hem -voor de kar- aan het werk , in de polder en rondom de boerderij. In 2022 willen ze hem mee laten doen met de hengsten keuring.

 

 

Zorgboerderij de Riederwaarde heeft een kudde Dahomey's. Dit is een minirund wat het beste tiert in moerasgebieden. Om deze reden zetten we hen in bij de begrazing van waterrijke natuurgebieden.

 

Ook hebben wij een kudde Schotse Hooglanders. Bruin en zwart.            Zij begrazen veelal de ruige terreinen.