dierenweide lohmanpark ridderkerk

Aan de rand van het centrum van Ridderkerk, ligt in wijk West een park-& natuurgebied.

In dit natuurgebied zijn sloten en een grote vijver, als water opvang, aangelegd. 

Daar rondom staan  een diversiteit aan bomen en bosschage, zijn er glooiende grasstroken, rietkragen, met de mogelijkheid van wandelen, sportvissen, honden uitlaten, is er een kleine speeltuin en een crossbaan voor mountainbikers.  Door de aanleg van de waterpartijen is er een eiland ontstaan, waarop de dierenweide is. 

Sinds 4 oktober 2018 mogen wij daar - in samenwerking met de gemeentelijke overheid - onze activiteiten doen.

Zoals u misschien al een beetje duidelijk is geworden: 

  • In onze bedrijfsvoering zijn wij als natuurbeheerders / boeren volledig verantwoordelijk voor het professioneel zorgdragen van een duurzaam flora- & faunabeheer.  Kernwoorden daarin zijn: natuurlijke balans, kringloop, diversiteit, seizoenen, e.d.
  • Bij de uitwerking van deze bedrijfsvoering willen we jaarlijks de mogelijkheid (stage) bieden aan jonge mensen die zich in een vakgebied willen specialiseren.
  • Daarnaast denken wij in ons gesloten systeem, -wat zgn. kringlooplandbouw wordt genoemd-, de structuur en arbeidsmatige activiteiten te kunnen aanbieden, waardoor jongeren met een beperking, en/of jongeren met een rugzak hun dagbesteding of werkervaringen bij ons kunnen vinden.
  • Naast alle (zorg)boerderij-activiteiten, bekijken we met de betrokken ambtenaren van wijk-west naar evenementen die in de 4 seizoenen leuk en educatief zijn te organiseren voor scholen, (jonge)buurtbewoners, natuurverenigingen, ouderenzorg, e.d. 
  • Kortom: naast alle educatie en levendigheid van de boerderij        - met de dieren - willen we als locatie ook een soort van sociaal trefpunt in het park zijn....  maar dat is nog een punt in de toekomst.