MiniBieB voor boeken en magazines

een MiniBieB werkt vanuit het idee dat we - met elkaar - de samenleving leuker kunnen maken. Daarom is het de bedoeling dat we boeken en tijdschriften gaan lenen en ruilen. Op de boerderij hebben we veel magazines (veel foto's) over dieren en natuur. Leuk om te kijken en misschien wel te gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje. Want heb je een goed boek gelezen, kan je er voor kiezen dat het in de kast verstoft, of je geef - via de MiniBieB- een ander de kans om dat boek ook te kunnen lezen.

En ben je erg tevreden over de Minibieb waar jij jouw boeken leent? Laat even een bericht achter op de eigen pagina van deze MiniBieB. 

MiniBieB voor zaden en stekjes

Een ander idee is om een plank in de MiniBieB in te ruimen voor zakjes zaad. Dit mogen zaden zijn van bloemen, groenten, vruchten, heesters of bomen. Het is wel een afspraak dat we -goed leesbaar-opschrijven wat de inhoud van het zakje is.

Verder werkt het hetzelfde: zoek je nog iets moois voor in de (groente)tuin, kijk in de MiniBieB. En heb je zaden of stekjes over, laat het achter, zodat je er anderen weer blij mee kan maken.

Ook van de mensen met groene vingers wordt een reactie altijd op prijs gesteld.


De MiniBieB in het Lohmanpark wordt beheert door de zorgboerderij.